Onze missies

    Wij zijn een Belgische organisatie zonder winstoogmerk. Wij bieden fundamentele, veilige huizen aan families die in extreme armoede leven en dit hoofdzakelijk met ConstruCasa die in maart 2013 reeds meer dan 600 woningen heeft gerealiseerd in Guate. Constru Casa is een initiatief van Carolien van Heerde. In maart 2004 is Carolien begonnen met het ontwerpen en organiseren van de organisatie. Ze bouwde de allereerste huizen samen met een lokale kinderdagopvang voor arme families en werken samen met sociale organisaties in Guatemala om huisvesting, maatschappelijke projecten, gezondheidzorg en educatie te verzorgen.


  • Een Constru Casa woning brengt vele voordelen. Het gezin voelt zich veiliger, heeft meer zelfvertrouwen en leeft gezonder. Het huis kan beter worden geventileerd en schoongehouden, is minder vochtig en voorkomt wateroverlast en ongedierte.

  • Constru Casa voert ondersteunende programma’s uit ten behoeve van zowel de bij ons aangesloten families als onze partnerorganisaties. De programma’s hebben als doel de ontwikkeling van de aangesloten gezinnen te stimuleren en te optimaliseren na de oplevering van hun woning, maar ook onze partnerorganisaties te helpen waar nodig.

  • Guatemala is een land in Midden Amerika. Het ligt tussen Mexico, Honduras en El Salvador en Belize, de Stille Oceaan en de Caribische zee. Samen met Mexico vormt Guatemala het middelpunt van de eeuwenoude Mayacultuur.