!Saludes desde Guatemala! Constru Casa is de eerste maanden van het nieuwe jaar erg druk geweest. We hebben de bouw van twee grote scholen voltooid, beide opgestart door Nederlandse organisaties. In onze nieuwsbrief van maart is hier meer informatie over te vinden. We hebben nog veel meer projecten in de planning en een belangrijk onderdeel van ons werk houd ook het onderhouden van contact in met de families die al in huizen van Constru Casa wonen. Gedurende vier jaren hebben we sessies met hen, waar we elke keer een ander thema behandelen.

Dionisia en haar kinderen, Claudia (14), Mario (11), David (9), Roberto (7), Reyna (6), Alex (4), wonen sinds kort in hun nieuwe huis en zien nu al de positieve veranderingen in hun leven die dit teweegbrengt. Dionisia heeft gemerkt dat het nieuwe huis een schonere en veiligere omgeving voor haar gezin biedt. Ze geeft aan hoe de gezondheid van haar familie is verbeterd sinds ze verhuisd zijn naar het Constru Casa huis. De stenen muren, ramen en deuren bieden bescherming tegen stof en kou, terwijl het golfplaten dak en de betonnen vloer beschutting bieden tegen de regen.

Haar oudste dochter, Claudia, heeft grote ambities, ze wil secretaresse worden. Momenteel is zij bezig met het eerste jaar van de middelbare school. Ze zegt dat het in het oude huis, dat slechts één kamer was, lastig was om te studeren. Nu de familie in een ruimere drie-kamer-woning woont kan ze zich gemakkelijker concentreren wat positieve invloed zal hebben op haar schoolresultaten.

De hele familie is zeer dankbaar voor het nieuwe veilige huis van Constru Casa. Zij willen jullie, Peter, Ann en medewerkers van BFO, dan ook graag hartelijk danken voor jullie steun. Ook Constru Casa wil jullie zeer danken voor jullie nieuwe bijdrage. We zullen hard blijven werken onze missie te verwezelijken door te blijven bouwen aan een beter leven in Guatemala!

Het Constru Casa Team,
La Antigua Guatemala