We schrijven u vanuit Guatemala waar Constru Casa heel hard werkt om nieuwe huizen te bouwen voor de families die in extreme armoede leven. Ons werk wordt mede mogelijk gemaakt door jullie gulle en belangrijke giften. Met jullie donaties was het voor ons mogelijk om een nieuwe huis voor Fransisca Mendez, haar man Julio Vicente en haar kleinkind Luis Vicente Mendez te bouwen.

De familie woont in San Mateo Milpas Altas, een dorp op ruim 2000 meter boven zeeniveau. Het vorige huis beschermde de familie misschien tegen de bergbries, maar de regen tastte het huis enorm aan. Het huis was niet waterdicht, en dat is niet heel erg verwonderlijk omdat de muren bestonden uit karton en oude golfplaten, in het dak zaten verschillende grote gaten. De vloer was slechts de koude aarde en als het regende veranderde de vloer dan ook in modder.

De familie is bijzonder blij met hun nieuwe woning en heeft het huis na de bouw beetje bij beetje verbeterd en mooier gemaakt. Ze hebben de muren gepleisterd en in een felle kleur blauw geschilderd, er staan bloemen in volle bloei en hebben het huis verder gedecoreerd.

Dankzij jullie hulp heeft de familie bijzonder veel baat bij hun stevige huis, waarin ze rustig en in vrede kunnen wonen. Ze hoeven zich niet meer zoveel zorgen te maken over het heftige weer dat er soms is, of de gezondheid van hun kinderen. Het gaat heel goed met de familie. Het huis is warm en droog, de familie maakt dankbaar gebruik van de mooie kamers die ze nu hebben.

Het is dankzij uw hulp dat deze familie enorme stappen vooruit heeft gemaakt. De hele familie van Fransisca Mendez en Constru Casa waarderen uw hulp enorm.

!Muchas gracias!
Met vriendelijke groet,
Het Constru Casa Team,
La Antigua, Guatemala