Saludos desde Guatemala! Groeten uit Guatemala!

Constru Casa heeft vele mijlpalen gevierd in 2011, waaronder de bouw van het 500ste Constru Casa huisje in oktober. We blijven groeien beetje bij beetje als organisatie en hebben alweer veel projecten gepland voor dit jaar. Het is door de steun van onze vrijwilligers en donateurs dat wij onze missie kunnen uitvoeren; het bouwen aan een beter leven in Guatemala. Peter en Ann, hartelijk dank voor jullie belangrijke bijdrage daarin!

Na een lang regenseizoen, overstroomde de grote krater van de dichtstbijzijnde vulkaan van Antigua — met de toepasselijke naam ‘Agua’. Vele liters water stroomden van de steile hellingen naar beneden. Het buurtschapje La Cuchilla werd vernietigd tijdens deze ramp, en daarmee veel huizen. Demecia en haar kinderen, Luis (17), Juan (14), Jose (11), Carlos (8) en Elvis (7) waren van het één op het andere moment dakloos. Gelukkig kreeg het gezin van de gemeente een nieuw (kleiner) stukje grond samen met een aantal andere getroffen families, en mede door uw steun was Constru Casa in staat om een nieuw en veilig huis te bouwen voor Demecia en haar familie.

Nu ze zeker is van een veilig onderkomen heeft Demecia plannen om een winkeltje te openen in Antigua om daar de traditionele Guatemalteekse maïs tortilla’s te gaan verkopen. Op het moment dat de medewerkers van Constru Casa haar bezochten in hun nieuwe huis, was Demecia druk bezig met koken en zoals iedere gastvrije Guatemalteekse vrouw bood zij ons allemaal een heerlijke versgebakken tortilla aan. Haar echtgenoot is momenteel werkzaam als bouwvakker, wat hun op dit moment een klein maar zeker inkomen oplevert.

Demecia is zeer dankbaar om haar eigen huis te hebben. “Het is een zegen en een enorme verandering in ons leven” zei Demecia. Hun nieuwe bestaan verloopt nu zeer rustig; ze hoeven niet meer bezorgd te zijn voor een eventueel nieuw heftig regenseizoen. Demecia merkte op dat zij zich nooit een nieuw huis had kunnen veroorloven zonder de hulp van uw donatie. Namens Demecia, haar familie en Constru Casa: !Muchas gracias, aan u allen!

Met hartelijke groeten,
Het Constru Casa Team,
La Antigua, Guatemala