Wij groeten jullie hartelijk vanuit Guatemala! Constru Casa is weer volop bezig met het bouwen van woningen voor families die in extreme armoede leven en we hebben dit jaar ook de bouw van twee scholen afgerond die we vorig jaar waren begonnen. Op dit moment hebben we al bijna 530 woningen afgebouwd in Guatemala, we willen jullie vertellen over de bouw van het 490e huis, dat van de familie van Cristina Avila.

Cristina Avila leefde tot eind vorig jaar in een één-kamer-woning, gemaakt van slechts maisstengels en golfplaten op het dak. De harde Guatemalteekse regens veranderden de vloer van het huis regelmatig in modder, er lag geen beton of iets dergelijks op de grond, het was pure aarde. En als het niet regent is het in Guatemala meestal een half jaar heel droog en dat veroorzaakt heel veel stof, zo ook in het huisje van Cristina Avila, omdat de maisstengels van de muren weinig wind buiten kon houden. De jonge kinderen hadden vooral vaak te lijden onder deze omstandigheden, ze moesten dan veel hoesten en kregen regelmatig griep. Gelukkig is er voor dit jonge gezin veel veranderd, nu ze in een betonnen huis van Constru Casa wonen, mogelijk gemaakt door jullie gulle donatie.

Het grotere en prettigere huis biedt de familie veel betere leefomstandigheden, het is veel beter schoon te houden, het is hygiënischer, maar er is ook meer privacy. Cristina’s droom is om al haar kinderen hun school af te zien maken. Magdelena (5) merkt het al dat ze in haar nieuwe huis meer ruimte heeft en een eigen plekje kan vinden om haar huiswerk te maken. Ze is zo een goed voorbeeld voor haar jongere zusjes Maria (3) en Beatriz (1,5).

Cristina Avila is jullie zeer dankbaar voor haar nieuwe huis. Het heeft een enorme verandering in haar leven teweeg gebracht. De gezondheid van haar kinderen is nu al verbeterd. En doordat Cristina zelf minder tijd kwijt is met bijvoorbeeld het schoonmaken van het huis, heeft ze al meer tijd vrij om kleren te weven, waarmee ze geld kan verdienen voor haar gezin. Namens Constru Casa, danken wij u zeer voor uw blijvende steun aan ons project en aan deze familie in het bijzonder.

Met vriendelijke groet,
Het Constru Casa Team,
La Antigua, Guatemala